Mittatilaustyöt Ompelimo Ompeluohjeet

Rusetit isälle ja pojalle

Oliinan valmismallistosta löytyy aina jotakin myös miehille, tällä hetkellä rusetteja ja muutama solmio, mutta myös tilauksesta teen miesten asusteita ja vaatteita. Tämä ihana tilaus oli isälle ja pojalle ja toiveena oli samanlaiset nahkarusetit kummallekin.

Näpyttelen tänne ohjeita yksinkertaisen rusetin tekoon jos sinäkin vaikka innostut ideasta. Minulla on toki kaavat jo valmiina, mutta voit kaavoittaa itse, muista vaan jättää rusetin keskelle rypytysvaraa ja ulkoreunoille 6mm saumanvarat. Sama saumanvara kannattaa jättää siihen ”vyöhön” joka sitoo rusetin keskeltä. Ompelimossa on iso laatikko täynnä nahkapaloja joita riittää myös myyntiin, mutta vanha nahkalaukku esimerkiksi sopii hyvin materiaaliksi. Kaavoja asetellessa kannattaa etsiä ne parhaimmat kohdat ja nurjalle voit piirtää leikkuusuunnitelman.

leikkuupoytaOmpele nahkapalat oikeat puolet vastakkain yhteen ja jätä kääntöaukko vyön kohdalle. Nahkaa on hivenen vaikeampi käsitellä ompelukoneessa koska nahka kirraa kiinni paininjalkaan. Jalan alle voi levittää varovasti vähän öljyä tai muovitarvikeliikkeestä voi ostaa teflonteippiä jonka voi kiinnittää paininjalan alle ompelemisen helpottamiseksi. ompelukoneLeikkaa kulmista viistot jotta kulmat kääntyvät kunnolla, käännä rusetti ja ompele sauma kiinni oikealta.ommelValmista myös vyöt ja ompele käsin kiinni rusetin nurjalle puolelle. Rusetille on olemassa monia solmis- ja ompelumalleja, mutta nahka on niin paksua, että tälle materiaalille tämä yksinkertainen malli on ehdottomasti paras.ompelimoRusettilenkkejäkin olen valmistanut ompelimoon valmiiksi. Olen tehnyt nipun lenkkejä ihan vain valkoisesta puuvillasta. Lenkkihän jää kokonaan kauluksen alle piiloon eikä sen näin ollen tarvitse olla samaa materiaalia kuin rusetti. Käytän rusettinauhoissa kolmea metalliosaa, kahta jotka toimii hakasina ja yhtä joka toimii kiristäjänä. Leveys on hyvä katsoa näiden osien mukaan. Pituutta valmisnauhoissa on niin paljon, että nauhaa voi käyttää sekä lapsi, että aikuinen mies.nahkarusetti

0 comments on “Rusetit isälle ja pojalle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s