Mittatilaustyöt Oliina Takit

Pariisittaren kaksirivinen

Tässä takissa on niin monia upeita yksityiskohtia etten tiedä mistä edes aloittaa. Alusta on kai lähdettävä eli siitä miten kangas tuli hankittua ja siitä mikä tarina kuuluu jo tähän upeaan ruutukankaaseen. Etsitään kollegoiden kanssa jatkuvasti uusia materiaaleja ja tällä kertaa yhteyttä otti Kirsti, joka oli kuullut, että nyt 70-luvulta asti säilyneitä harrasteompelija ja käsityölopettaja Anne Avellanin kankaita ei enää voida vain pitää varastossa ja ne olivat kai päätymässä poltettavaksi. Mielenkiintoista oli tietysti lähteä katsomaan mitä aarteita mukaan tarttuisi. Omaa silmää hivelee aina nuo vanhat villakankaat ja löytyihän sieltä niitäkin. Tämä villakangas oli odottanut ompelijaa jo kauan ja ihan parasta oli päästä tekemään tästä löydöstä upea ulsteri. Takki on yksinkertainen leikkauksiltaan ja selkeä muodoiltaan, taskut ja napinlävet seuraavat samaa muotokieltä ja sulautuvat kokonaisuuteen jossa raidat ja ruudut kohtaavat niin monta kertaa ja piilotettuina ja selkeästi esillä ja vuorituksessa ja kohdistuksissa ja ja. Omaa mieltä tässä hiveleekin juuri se, että olen kuin salaa tehnyt kaiken just enkä prikulleen ja sen istuvuus ihanan asiakkaan päällä oli ihan eikä melkein. Hassua kielenkäyttöä jep, mutta tälläiset työt ovat niitä joiden muiston itsekkin kantaa mukanaan vielä pitkään ja innostaa hassuihin höpinöihin. Ai niin ja sokerina pohjalla Salon Napista löytyneet napit on tehty ureasta. Niin hieno asiakastyö!

villakangastakki2_noora

ruutukangasompelimooliinaompelijaNapinlävissä näkyy ompelijan signeeraus…villakangastakki1_noora

2 comments on “Pariisittaren kaksirivinen

  1. Jokinen,Kari

    Takki todella hienoa työtä!-On mukava nähdä että tällaisen työn taitajia on ja toivottavasti kansa osaa arvostaa tällaista!

    Tykkää

    • Kiitos Kari! Ammattitaidon lisäksi huomaan, että asiakkaat kaipaavat eettisyyttä sekä paikallisuutta tuotteilleen. Ehkäpä se on kaipuuta lähituotantoon, että tiedettäisiin kuka ne omat lempivaatteet oikein valmistaakaan ja että voi kasvotusten puhua omista toiveistaan ja seurata vaatteen valmistumista. Sitähän se ompelimossa asioiminen myös on 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s