Mittatilaustyöt Ompelimo

Kun opettaja ompelimoon tuli

Olen opiskellut Salon Seudun ammattiopistossa sekä ateljee- ja asusteompelijaksi että tekstiiliartesaaniksi. Tälläkin hetkellä opiskelen, ihan toisenlaisia aineita tosin ja vähän kaiholla muistelen niitä aikoja kun Hakto toimi yhä Halikossa (Hakto muuttui myöhemmin osaksi Salon Saudun Ammattiopistoa). Hakton tilat olivat isot ja valoisat ja painoluokassa vietettiin aikaa auringonlaskun jälkeenkin. Siellä kankaanpainon opettaja Heka opetti meille tekstiilipainatuksen tekniikoita. Aikana jolloin ei vielä ollut lapsia eikä paineita velkojen maksuun. Kyllä oli elämä helppoa ja haasteetonta, nyt kun oikein muistelee, huoh ja hah! Ihanaa aikaa oli siis tuo ja hirmu kivan muistuksen sain siitä kun Heka tuli käymään ompelimossa. Mitä visioita ja ideoita hänellä mukanaan olikaan! Ensimmäisen käynti oli täynnä intoa ja puhinaa ja sen jälkeen syntyi suunnitelmia ja löytyi mahtavia materiaaleja. Ompelimoon tuli kierrätettyjä kankaita monien eri tarinoiden saattelemina, osa tuli ystäviltä, osa jostain ihan muualta. Leikkuupöydälle päätyi lopulta sekalainen kasa vihreän sävyisiä kankaita joista erikoisin taisi olla vanha teltta. Hih! Saapi nähdä mitä tästä vielä seuraa, mutta tässä muutamia kuvia työn etenemisestä…

kaavatteltta-ompelimon-poydallasaumataskupolvipaikkaommellenompelimoVielä on mietittävää ja pohdittavaa mitkä taskut ja hihat valitaan vai keksitäänkö jotakin ihan muuta vielä lisäksi 🙂

Terveisin -Jenny

0 comments on “Kun opettaja ompelimoon tuli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s